Byznys našich klientů: Půjčovna kabrioletů s Pavlem Halamkou

Půjčovna kabrioletů s pavlem halamkou

Pavel Halamka na začátku pandemie hledal něco nového, na čem by mohl pracovat a co by ho opravdu bavilo. Rozhodl se založit si půjčovnu kabrioletů, které si jinde v republice nepůjčíte. Na podnikání se dobře připravil, aby ho nic nezaskočilo. Tento byznys je specifický tím, že auta od pana Halamky si lidé nepůjčují, protože potřebují, ale jako zážitek pro radost. Můžete si objednat voucher a udělat radost někomu blízkému. Čeho by chtěl s tímto projektem dosáhnout?

Kabriolety
Společnost půjčuje auta, která v republice nikdo jiný nepůjčuje

Mohl byste představit vaši firmu a říct, jak jste se k vašemu oboru dostal?

K oboru jsem se dostal v době pandemie, když jsem měl covid. Přemýšlel jsem, co budu dělat, protože moje další podnikání mi pandemie úplně zastavila. Vymyslel jsem, že budu půjčovat taková auta, která nikdo v republice nepůjčuje. Hlavně jsem chtěl, aby mě ten projekt bavil. Všechno jsem si dopředu naplánoval, sehnal jsem peníze a podnikání spustil. Tak vznikly Výlety s úsměvem, kde půjčujeme kabriolety, které Vám nikdo jiný v České republice nepůjčí.

Má váš obor nějaká specifika?

Největším naším specifikem je právě to, že půjčujeme auta, která nikdo jiný v republice k půjčení nemá. Kapiany 14 jsou auta, která si lidé kupují proto, aby je měli doma, pro svou potěchu. Stráví stovky hodin jejich stavbou, vypiplají je, ale nakonec s nimi najezdí jen pár kilometrů. Jízda v nich je malý svátek. Takové auto se pak jen tak někomu nepůjčí. Máme dva typy aut, čtyři Kaipany 14, kde má každý kus svou historii.

V polovině roku přibyl Lotus Seven Caterham – se stejným typem jezdil Jean-Paul Belmondo ve filmu Policajt nebo rošťák. Velmi jsem toužil se v Kaipanu nebo Lotusu svést, ale v České republice neexistovala půjčovna. Z toho důvodu jsem založil půjčovnu Kaipanů. Je krásné sledovat, když zákazník přijede auto vrátit, jak se usmívá a je nadšený. Nabízíme půjčení i na několik dnů. Kolikrát se děje i to, že si lidé jedou trénovat nastupování a vystupování z auta, aby vypadali dobře, až někam přijedou.

Setkal jste se v začátcích s překážkami?

Kdykoliv jdu do nového podnikání, snažím se mít pod kontrolou náklady a výdaje a mít vše kompletně připravené už před jeho začátkem. Jedna z věcí, které jsem chtěl bylo právě to, abych měl s.r.o., které můžu případně prodat, kdyby mě obor přestal bavit, nebo by se stalo cokoliv jiného. Všechno jsem měl připravené tak dobře, že mě překvapila jediná věc. Tou byly negativní reakce na sociálních sítích, když zveřejním reklamu. Někteří lidé mají potřebu psát názor, že se jim naše auta nelíbí a píšou to dosti svérázně. Ale lidé jezdí v Trabantu i Mercedesu. Jak jsem již řekl výše, naši zákazníci si jízdu prožijí od A do Z. Dalším překvapením byly slevové weby, které chtějí nabízet moje služby, ale mají nesmyslné podmínky.

Zákazníci společnosti jsou z výletů nadšení
Zákazníci společnosti jsou z výletů nadšení

Jak se vaše podnikání od začátku proměnilo?

V podstatě všechno děláme pořád stejně, protože jsem si všechno předem naplánoval tak, aby byl náš začátek co nejjednodušší. Základem jakéhokoliv podnikání je solidnost a slušnost. Do dnes vlastně nebylo potřeba nic víc dál upravovat a optimalizovat.

V polovině roku nám do sbírky přibyl Lotus Seven Caterham – se stejným typem jezdil Jean-Paul Belmondo ve filmu Policajt nebo rošťák.

Je něco, co vás odlišuje od konkurence?

Vždycky je důvod, proč si lidé půjčují auta – potřebují něco odvézt, mají svoje auto rozbité, nemají auto a potřebují někam jet atd. Tohle všechno jsou atributy klasických půjčoven, ale u nás je to tak, že si lidé půjčují auto jako zážitek. Když lidé odjíždějí a přijíždějí, je na nich vidět, že jsou nadšení a spokojení. Jejich radost dává člověku pocit, že dělá něco dobrého pro ostatní.

Co je vaším pracovním cílem?

Rád bych dosáhl větší prosperity, což je samozřejmě reálné, ale není to jednoduché. Jediné, co bych si opravdu přál je mít víc zákazníků.

V nabídce má společnost Kapiany 14 a Lotus Seven Caterham
V nabídce má společnost Kapiany 14 a Lotus Seven Caterham

Koronavirová krize ovlivnila životy nás všech. Jakým způsobem se dotkla konkrétně vašeho byznysu?

Na jaře, když bylo všechno zavřené jsem sázel na to, že vláda nezakáže půjčování aut. To byl důvod, proč jsem do toho podnikání šel. Než se začalo všechno zavírat, měl jsem svojí práce nad hlavu a na podobné podnikání bych neměl nikdy čas. Díky covidu jsem měl víc času a chtěl jsem dělat něco, co mě bude bavit.

Jak proběhla vaše spolupráce s Ofigem?

Na Ofigo jsem narazil na facebooku, kde na mě vyjela reklama zrovna ve chvíli, kdy jsem začal přemýšlet o založení firmy. Jako první jsem sháněl parkování a pak jsem řešil všechno ostatní. Spojil jsem se s firmou Ofigo, komunikoval jsem s paní, s kterou jsme si dobře popovídali a já se rozhodl služeb Ofiga využít. Důležité je, že nebyl vůbec žádný problém a všechno proběhlo tak, jak mělo. Podobně by podle mého názoru měla fungovat jakákoliv práce.

Stránky firmy najdete zde: www.pujcovnakaipan.czna Facebooku.

Komentáře

Další články

Žádné články k zobrazení.