Jak jsem vyřešil problémy s fakturací

Co-na-fakturaci-používáte-vy-1

Podnikání = fakturace. To víme všichni. Mě fakturování za tu dlouhou dobu přineslo spoustu překvapení, překážek a starostí. Kdysi mi stačila jednoduchá šablona ve Wordu, později jsem přešel na Excel. A věřte nebo ne, vyzkoušel jsem i účetní.

S off-line fakturováním jsem ale skončil v momentě, kdy mi zkolaboval notebook. Začal jsem se poohlížet v on-line světě. Vyzkoušel jsem několik služeb a aplikací. Po všech stránkách nakonec zvítězil Fakturoid.

Spousta služeb na pár kliknutí

Fakturoid je jednoduchý na ovládání, data máte zálohovaná v cloudu a navíc jeho autoři neustále vyvíjejí nové funkce. Musím říct, že jejich slogan “faktury do minuty” mluví pravdu. Postup je jednoduchý:

  1. zadáte IČO klienta,
  2. program si sám stáhne zbývající údaje,
  3. doplníte e-mail klienta,
  4. vyplníte co a za kolik,
  5. fakturu odešlete e-mailem.

Jedna z mých nejoblíbenějších funkcí je propojení s bankovním účtem. Fakturoid za vás po propojení hlídá splatnost faktur a posílá upomínky.

Možnosti plateb jsou téměř neomezené díky propojení se systémem GoPay. Klienti tak mohou faktury zaplatit on-line přes platební bránu banky, kartou, převodem, PayPalem nebo třeba v Bitcoinech, jak je libo.

Chybí vám nějaká funkce? Navrhněte ji!

Žádná aplikace není dokonalá a objevují se problémy i nápady na nové funkce. V tomhle ohledu smekám před komunikací ze strany Fakturoidu. Napadlo mě pár vylepšení a poslal jsem je e-mailem. Po zkušenostech s podporou jiných služeb jsem neměl žádná očekávání.

Z Fakturoidu se ale během pár hodin ozvali: „Paráda, díky za sepsání námětů, hned jsme v návaznosti na to nahráli (do Fakturoidu) dvě úpravy. Ty ostatní věci zvažujeme, díky za další hlas tímto směrem“. Jasně, že šlo o maličkosti, ale byl to skvělý pocit.

Pokud hledáte spolehlivý program pro fakturování, vyzkoušejte Fakturoid.

Já dávám Fakturoidu podtrženou jedničku, co vy?

Photo credit gratisography.com, licence CC BY 2.0

Komentáře

Další články

Žádné články k zobrazení.