Byznys našich klientů: Roman Zažírej se na internetu prosadil s produkty pro dospělé

Roman-zazirej-uvodni

Roman Zažírej se rozhodl založit vlastní e-shop, který se zabývá prodejem zboží pro dospělé. Začátky podnikání byly složité kromě typických administrativních překážek i kvůli tomu, že bylo ve společnosti toto téma vnímáno jako poměrné velké tabu. Získat tak např. půjčku v bance bylo obtížné, ale Roman to nevzdal a dal do svého podnikání vše. Do budoucna by chtěl působení svojí firmy rozšířit i za hranice České republiky. Co vše je na tomto oboru specifické?

E-shop romana zažíreje
Roman zakládání svého podnikání nevzdal a dal do toho vše

Mohl byste představit vaši firmu?

Firma RomanZaNet s.r.o. se zabývá prodejem erotických pomůcek pro ženy, muže a páry. Provozujeme dva on-line obchody www.Sexshop-Erotic.czwww.Poprs.cz.

Jak jste se k oboru dostal?

Pracoval jsem dlouhou dobu v herním a zábavním průmyslu, ale po čase mě tato práce přestala uspokojovat a začal jsem přemýšlet o své budoucnosti. V roce 2011 začínal být v České republice na vzestupu internet. Po práci jsem se začal více vzdělávat a absolvoval jsem různé kurzy ohledně marketingu a prodeje. Začal jsem zkoušet své první obchody na internetu s různými produkty, mezi kterými byla konopná kosmetika, ložní prádlo, a další. Náhodou jsem našel kontakt na dodavatele erotických pomůcek, tak jsem si řekl, že vyzkouším tento obor. V té době byl prodej erotických pomůcek docela tabu, ale mě tato práce začala bavit, a zůstal jsem u oboru až doteď.

Má váš obor nějaká specifika?

Náš obor je hodně specifický. Přináší nové zážitky, obohacuje život a lidé díky němu poznají mnoho nových prožitků.

Setkal jste se v začátcích s překážkami?

Jako každé podnikání, i můj začátek stál hodně dřiny a času i na úkor rodiny a hlavně peněz. Na náš obor se v minulosti všichni dívali skrz prsty. Bankovní ústavy vám nedaly půjčku. Byla zakázána veškerá reklama na síti i jinde. Snažil jsem se dát do toho všechno, byla to ale cesta pomalá, dlouhá a trnitá.

Jak se vaše podnikání od začátku proměnilo?

Ze začátku jsem pracoval na plný úvazek u zaměstnavatele a po práci se snažil řešit objednávky a všechno, co k tomu patří. Po několika letech začaly objednávky narůstat a já se rozhodl věnovat se oboru na 100 %. Doba, kdy jsem si dělal všechno sám, je pryč. Odbornou práci dávám spolupracující agentuře a balení zásilek řeší zaměstnanci.

Je něco, co vás odlišuje od konkurence?

Konkurence v tomto oboru je velmi silná, ale my jsme si našli pár specifických produktů, které nás od nich odlišují. Samozřejmostí je absolutní diskrétnost, doprava zdarma, snaha vyjít zákazníkovi vstříc. To samotné už dnes ale v podnikání nestačí.

Co je vaším pracovním cílem?

Pracovním cílem je poctivě rozšiřovat firmu, dostat se do většího podvědomí zákazníků a rozšířit obor do zahraničí.

E-shop romana zažíreje
Roman Zažírej už má v e-shopu další pomocníky, kteří mu pomáhají s objednávkami

Lidé díky našemu oboru poznají mnoho nových prožitků.

Co vám jako začínajícímu podnikateli pomohlo, odkud jste získával rady do začátku?

Informace jsem získával samostudiem a vzděláváním u odborníků. Nejvíc jsem se samozřejmě učil i chybami, které mě ponaučily do budoucna.

Jak proběhla vaše spolupráce s Ofigem?

V průběhu podnikání, jak rostly tržby, jsem se stal plátcem DPH a přemýšlel jsem, že je nejvyšší čas přejít z OSVČ na právnickou osobu a vytvořit si tak možnost do budoucna přizvat investory na rozšíření firmy. Z časových důvodů a také kvůli papírování, jsem při založení s.r.o. na internetu hledal firmu, která všechny úkony udělá za mě. Našel jsem Ofigo a byl mile překvapen vstřícností a profesionalitou. Udělali přesně to, co slíbili, a já ušetřil hodně mého času.

Komentáře

Další články

Žádné články k zobrazení.